Vytauto Elmono sėkmės istorija - Andrius Pauliukevičius

Vytauto Elmono sėkmės istorija

Vytauto Elmono sėkmės istorija

Su Anglijoje gyvenančiu Vytautu Elmonu daugiau nei metus dirbame online. Jam sudarau mitybos ir treniruočių planus.

Prieš metus jis pirmą kartą lipo į kultūrizmo varžybų sceną. Rengtis varžyboms vaikinas nusprendė iki jų likus vos 7 savaitėms, kuomet pasirengimas vidutiniškai trunka 12. Per jas nuo 80 kg numetė iki 71,5 ir naujokų (first timers) kategorijoje užėmė penktą vietą. Turint omeny, kad tai darėme ekspromtu, tai buvo geras rezultatas. Vytautą gelbėjo tai, kas jis jau turėjo nemenką treniruočių stažą ir krūvą raumenų, tik nebuvo laikęsis varžybinės dietos.

Po neblogo starto vaikinas nusprendė pabandyti dar kartą ir pasirengimui skyrė visus metus, per kuriuos dirbo ties silpnomis vietomis, kurios visada aiškiausiai pasimato tada, kai sudeginamas poodinis riebalų sluoksnis ir atsistojama ryškioje prožektorių šviesoje. Kelis buvome susitikę ir akis į akį, kai Vytautas buvo atskridęs į Lietuvą ir susitikimų metu kartu dirbome ties pozavimu.

Šįkart priešvaržybinės dietos Vytautas pradėjo laikytis anksčiau ir tokiu atveju svorio metimas nebūna toks skausmingas kaip tada, kai reikia daug numesti per trumpą laiką. Būdamas 171 cm ūgio, Vytautas į sceną užlipo sverdamas beveik 80 kg, tai yra, maždaug 8 kilogramais daugiau nei prieš metus ir turėdamas dar geresnę raumenų kokybę. Tapęs vicečempionu kategorijoje iki 80 kg gavo pakvietimus į Nacionalinį Britanijos čempionatą ir rudenį vyksiančias Arnold Classic varžybas Ispanijoje.